Men strømprisen skal opp....

Ja, du får unnskylde at temaet dukker opp igjen, men nå er vel denna visa litt gammal vel?

Jeg mener, det regner som aldri før, drammenselva går høy og mer kommer til, og likevel blir vi fortalt igjen og igjen at det nok blir dyrere med strøm? Hvem er det dem lurer?

Jo, vi har et svært komplisert system på plass, som inneholder svært mange aspekter man til fulle må forstå om man skal kunne danne seg et vagt bilde av hvorfor politikken har gått i den retningen den har i den senere tid.......

1. Det offentlige eier selskapene som produserer strøm
2. Våre besteforeldre har betalt for det produksjonsanlegget som er på plass
3. Det har aldri vært problemer å holde jevn produksjon tidligere, før prisene ble variable
4. Alle bruker strøm
5. Vi har strøm nok
6. Vi blir flådd

Hvis 10% av oss sluttet og betale strømregningen, ville selskapene bli nødt til å gjøre noe.
Er du med?

Send meg gjerne mail
anita@anitas-verden.no

3 kommentarer

Hans Kr.

01.12.2006 kl.20:59

Jammen dette er jo avklart Anita. Nå er det nok vann, så strømmen skal bli relativt billig i vinter.Men til våren, da blir det dyrt da. Det er siste prognoser. Og det er vels mest sannsynlig fordi man kommer til å måtte overprodusere strøm i vinter, for å få ned magasinen slik at man kan true litt med høyere pris til våren.Er jo litt vansklig å argumentere for høy strømpris på grunn av lite vann i magasinene når regnet har høljet ned i mange dager.

Anita Kristensen

02.12.2006 kl.05:36

Huff, ja, det hadde jeg glemt. Det er jammen godt vi har relativitet, ellers ville det hele gått i vasken :)Men, er ikke strømmen fortsatt litt dyr da? Sånn helt uavhengig av at de har bestem at den skal være relativt billig i år? Jeg bare spør altså :)

Hans Kr.

02.12.2006 kl.17:12

Joda, strømmen er fremdeles dyr i Norge for oss forbrukere.Men i følge en del sentrale politikere er ikke strømmen dyr i Norge, i forhold til i andre land.Ok, da er det vel derfor da, at de ikke ser på økende strømpris med like stor bekymring, som det vi som forbrukere gjør.Og det er jo ganske merklig, været skifter fra år til år, det er en kjennsgjerning, men skifter været så mye mer nåda etter at kraftprodduksjonen blr privatisert? det må jo gjøre det siden vi aldri hørte om slike porblemer med nedtappede magasiner tildigere.Nedtappede, og nesten toppe magasiner er noe som oppsto etter privatiseringen.Og dermed må vile kraftproduksjon bevislig være det eneste som offentlige myndigheter klarer å gjøre bedre enn det private næringsliv.En tankevekker det også.

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits