Oljefest i lille Norge

Det er jammen vanskelig å finne ut hva man skal gjøre med disse pengene. Noen sier vi har for mye, noen sier vi har for lite. Noen vokser opp og samler mer rikdom en andre engang tør å tenke på, mens andre lever på mindre enn 1 $ om dagen.

Hva er egentlig forskjellen? Hvorfor tjener Røkke så mye penger? Hvorfor tjener lærer så lite. Jeg mener, noen føler at de må snu på hver krone, mens andre øser ut noen millioner her og noen millioner der. Det er rart at begge to kan eksistere i samme virkelighet...det er jo rimelig stor forskjell på dem?

Ja, jeg lurer jeg.....kanskje vi alle skulle få et implantat som tiltrekker seg velstand i forskjellige former. Det hadde vært noe å markedsføre det tenker jeg ;) Hadde tjent mye penger da....hø hø.

Artig å tenke på gitt. Hvor kommer alle pengen fra? og er det egentlig en begrenset mengde av dem? Noen tror ja, og noen tror nei. Hva tror du? Er det mulig at det vi tror, er det vi får? Sånn at uansett om du tror det er uendelige mengder med penger eller en bestemt mengde, så har du rett? Dæven, det hadde vært noe, for da kan jeg bestemme at det er uendelige mengder med penger og at jeg kan ha MASSE av dem. Åsså få rett :)

Hva ville du tenkt, hvis du hadde rett uansett hva du tenkte?
;-)
Anita

2 kommentarer

Hans Kr.

04.01.2006 kl.23:35

N er det vel egentlig ikke s veldig mye penger det egentlig er snakk om. Rundt 300.000,- kr til hver eneste nordmann. Det er jo ikke veldig mye mer en det ganske mange tjener i ret.Jeg er ogs av den oppfatning at vi kan bruke deler av dette til utfre konomisk frstehjelp p en del veldig anstrengte felter. Jeg tror ikke at det hjelper nske seg mange penger, slik du antyder. Det er nok ganske mye mer komplisert enn som s. Det har nok mer med se muligheter, og trre ta sjanser. Se bare p Idar Vollevik, og Kjell-Inge Rkke.Begge to kommer fra helt normale kr, og har tatt sjanser opp i gjennom livet.Jeg har mange ganger tenkt meg flgende scenario:Hver eneste nordmann over 18 r fr 100.000,- kroner av staten.Det hefter kun EN betingelse ved dette.Etter 1 r skal alle legge frem hvordan pengene er brukt, uten noe mer. Det du har fr du beholde.Etter det ret vil du finne omtrent dette resultatet.15 % har ikke en eneste krone.10 % har 50.000,- eller mer.50 % har 100.000,- (hele belpet) plassert i banken.15 % har 125.000,- (kt belpet med 25.000,-)10 % har 150.000,- eller mer.Det vil nok kanskje vre litt differanse i prosentsatsen, men at det ellers er mye riktig i dette oppsettet tror jeg du innerst inne er enige i.En del mennesker er ganske enkelte flinkere med penger enn andre. Har litt mer teft, og er litt mer risikovillig.Noen tjener p det, andre taper.Vi kjenner alle begrepet med at penger brenner i buksekomma. Det er noe i det. Men det gjelder ikke for alle.N har jeg ikke lagt inn faktoren arv og milj i mitt lille oppsett, men det vil nok ha noe betydning, men ikke overdrevent.Og jeg har ALLTID rett. Uansett.

Snorre

05.01.2006 kl.11:18

ha rett i alt jeg tenker, er p en mte litt skremmende. P den annen side, hvorfor skal andre ha rett i det som angr meg sett fra mitt ststed og min tankegang? Jeg vil jo vre sjef der.nske seg mye penger, nei, hvorfor det? Jeg sitter og ser p trygdeboligene og institusjonen utafor vinduet her. Akkurat n er det ei gammel dame som s vidt klarer komme seg inn i drosjen. Lurer p hva hun nsker seg?

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men flger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits