Søtt Søtere Stevia

Det er facinerende å se hvilke muligheter naturen byr på, og som vi rett og slett ikke vet om. Enten fordi vi ikke sjekker, eller fordi vi stoler på at de som bestemmer for oss vet hva de driver med.

Enhver indianer med respekt for seg selv roterer antagelig i graven sin bare ved tanken på hvor dårlig hvitansiktet samhandler med naturen.

Så nå har jeg bestilt frø, jeg skal dyrke stevia. Det er en plante som er opptil 300 ganger søtere enn sukker, med den fordelen at det ikke er raffinert med blåsyre ;-). Man kan spise den rett fra planta, eller man kan tørke bladene og bruke i bakverk og te.

Jeg ser jo klart for meg at stevia i urtete fungerer aldeles utmerket, det er jo grønt på grønt. Videre så jeg for meg min favorittbakelse; den hellige sjokoladekake :). Det er ikke noe problem å søte kaken med tørre blader. Det var ikke før jeg så for meg mammas luftige sukkerbrød søtet med stevia, at jeg slo på bremsen litt :) Grønt sukkerbrød blir vel ikke heeelt lekkert, dog antagelig svært festlig :)

Frøene er bestilt, potta er dedikert og fremtiden lyser fremfor meg glødende og vakker. Nå skal jeg endelig drikke sunn te!!

http://anitas-verden.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits