La folk dø av det de vil....

Nå har jeg sett nyheter....jeg gjør det ikke ofte, men jeg har fått meg kjæreste og han liker å se nyheter fra tid til annen og jeg blir trukket inn i kryssilden. Nå er ikke dette en klagesang fordi jeg må se på nyheter, det er heller en styrelsesbetraktning som har vokst i meg en del år. Jeg har begynt å se tydeligere og tydeligere hvordan vårt samfunn skal beskytte individet mot seg selv. Antagelig i den hensikt at man da blir bedre produksjonsenheter som gjør at hele samfunnet fungerer. Hvilket forteller meg at det er vi som skal tjene samfunnet og ikke samfunnet som skal tjene oss...

Temaet in question er at hver fjerde time dør en skotte av alkoholen. Svaret på dette er altså ikke å gi individet ansvar for sin egen gjøren og laden, men å gjøre det vanskeligere for ham/henne å gjennomføre det de ser ut til å være svært ivrige etter å få til.

Alle mennesker tar valg hele tiden, hver dag. Det er av våre valg vi lærer. Noen av oss er så gode at de lærer av andres valg. Hvis jeg ser noen nær meg som lider, er det mulig for meg å lære noe av dette. 

"Samfunnets" løsning, er å ta valget for individet. Bestemme hva som er hensiktsmessig og hva som ikke er hensiktsmessig for dem og så styre dem i denne retningen. Resultatet er individer som ikke lærer å gjøre sine egne valg. Er vi tjent med slike individer? Bør vi ta fra folk valget fordi noen er mer skikket til å velge enn andre?

Er det ikke litt sånn at man blir bedre på å velge, når man har gjort noen feil og måtte smake sine egne konsekvenser? Hvem er jeg som tar fra et annet menneske retten til å velge selv? Vi er gitt fri vilje fra fødselen av. Så har vi gjennom mange år foredlet et samfunn og system hvor vi skal hjelpe hverandre. Dette er en kjærlig handling og det er ikke sånn at vi skal slutte med det. Det jeg mener vi skal gjøre er å balansere våre kjærlighet. 

Unger som ramler og slår seg, lærer. Sånn er det med voksne også. Vi har skapt et samfunn der ansvaret overføres fra individet til det kollektive og det er valg vi gjør igjen og igjen. Det hjelper ikke å legge plaster på dette såret. Hvis vi skal ha friske og sterke individer må vi la dem drite seg ut og plukke opp møkka etter seg. Det nytter ikke å rydde opp igjen og igjen og igjen......det har jeg rikelig av erfaring med :)

La folk ta sine egne valg....til ytterste konsekvens! Det er kanhende derfor de er her. Jeg tviler på at de er her for at vi skal velge for dem......

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits