"Hemmeligheten" som kan gjøre hele forskjellen

Jeg har sett filmen "In Utero" (trailer nedenfor) igjen og kjenner hvor viktig dette budskapet er. 
 
I en verden hvor vi ser ut til å tro at regler og teorier og systemer gjør en forskjell så har naturen en liten påminnelse til oss. Nemlig at mennesker har behov. Vi trenger kjærlighet, vi trenger følsomhet, vi trenger kontakt. Vi blir syke hvis vi ikke får det. 
 
Det er ganske ironisk ikke sant, at så mange mennesker  "kommer til kort" i samfunnets øyne, når det egentlig er samfunnet som kommer til kort? Dette er ikke en virkelighet som kanskje finnes. Dette er en virkelighet som vi ser overalt rundt oss. Folk flykter fra seg selv inn i alle mulige avhengigheter*, for å slippe å forholde seg til hva som skjer på innsiden. En god venn av meg sa engang til meg at "Folk er villige til å gjøre hva som helst, for å slippe å være ensomme". Jeg kjenner igjen meg selv i det. Lurer på hvor mange ganger i løpet av dagen jeg tar opp telefonen, uten mål og mening, fordi jeg vil distraheres fra meg selv.
 
Fryktelig mange merker at noe er "galt", litteratur i selvhjelpssjangeren har blitt superpopulært. Vi søker og søker og søker, og tragisk nok er det vanlig å søke etter løsninger som gjør at vi kan fungere i den rollen vi mener å ha fått. Misvisninga er stor. Vi blir syke, mer og mer. Ni-åringer blir utbrent. "Veggen" er nært opptil dagligtale. Motløsheten brer om seg og ungdommene som kjenner på den finner ikke veien sin, vil liksom ikke videre. Legene skriver ut psykofarmaka, og ingenting skjer... Egentlig.
 
Og det er selvfølgelig ikke helt sant, for jeg kjenner etterhvert mange som tør å møte avgrunnen i seg selv. Folk som opplever at det er utrolig befriende at det som finnes inni dem får lov til å finnes, at de ikke trenger å kjempe imot det lenger. Folk som opplever at det ikke tok livet av dem å slippe taket, som opplever at det ligger MASSE deilig energi/kjærlighet i å oppdage det naturlige mennesket i seg. Det er LOV å være redd. Det er LOV å holde tilbake. Og det finnes noe under der, som trenger å bli sett. Jeg finner ofte det lille barnet, som ikke har kjent på at det finnes en voksen del som takler ting. Det lille barnet i meg, trenger å føle den voksne delen, og når hun gjør det så forandrer det alt.
 
Så det er de gode nyhetene. Mulighetene finnes! Vi må bare tørre å slippe taket i illusjonen om at de reglene vi tror på faktisk funker. De gjør ikke det. Det er biologisk umulig. For å ha fred og fremgang så trenger vi mennesker som får alle sine behov møtt, også de som viser seg gjennom sinne/depresjon/avhengighet/"negativ" adferd. Det enkleste er selvsagt å begynne med fosteret, som de snakker om i filmen, men vi har for mange voksne som ikke kan gi den typen kontakt til foster/spedbarn/småbarn. OG vi har et samfunn som ikke oppfordrer til virkelig kontakt/kjærlighet, OG det vokser frem mange retninger som KAN lære oss å møte oss selv med kontakt/kjærlighet.
 
*Med avhengighet mener jeg alt vi ikke klarer å la være, selvom vi veit at det er negative konsekvenser på sikt.


For å se filmen i Oslo, klikk på linken under.
https://www.facebook.com/iopt.no/events/ 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits