Mat til alle barn

En av mine visjoner i livet, er å hjelpe verden med å forstå at det er nok til alle, helt uten anstrengelser. Denne endringen tror jeg det er du og jeg som må få i mål, ved å gjøre det helt klart for styrende organer at de er her for oss, og ikke motsatt. Jeg tror ikke vi kan "redde" alle, fordi det er en del som ikke ønsker å bli reddet. Noen ganger føles det riktig å ikke eie noe, eller ha et sted å sove.

Når det gjelder barn, er vel ikke regnestykket så vanskelig annet enn at vi som mennesker kollektivt, ikke ønsker at  noen av dem skal sulte eller fryse. Noen er villige til å la barna betale, som virkemiddel for selv å få makt, så da er det vel der vi bør sette fokus? Uten at jeg dermed vil si at vi bør få mange gjentagelser av Irak.

Jeg vet at ALLE regjeringer, er totalt avhengige av alle de som gjør jobbene sine. Uansett hvilket land det er snakk om. Det betyr at det er VI som har makt. Ikke fordi vi har litt penger til overs, men fordi vi faktisk bestemmer hva som skal skje i landet vårt. Hva bruker vi den makten til? Vi trenger ikke å gå utenfor Norge for å se korrupsjon og maktmisbruk...

Når folk i fattigere land ikke sier ifra til sin regjering, bør vi tenke på oss selv, og hvor lite vi sier ifra til vår egen regjering. Det er ikke dem som styrer, det er VI som LAR dem. Hvis vi skal ha rettferdighet, så er det vår kollektive oppgave og sørge for det. Det betyr deg og meg, ikke "dem".

Er du villig til å ta den jobben?
Er du sint nok?
Har du blitt lurt og løyet for, nok ganger?

Jeg snakker om å ganske enkelt sette seg ned, stille og rolig, og si: "Stopp. Vi må gjøre bedre"

n kommentar

Snorre

23.01.2007 kl.18:57

Mat er makt, heter en bok jeg leste en gang. For det er slik at de som har mat, som f.eks. de som eier de store arealene med korn p prrien, bruker maten i et maktspill. De brenner heller opp sine store lagre med korn hvis ikke prisene er s gode som de nsker. Myndighetene er selvsagt klar over dette. Ja, det er nok mat til alle. Det er bare noen som rett og slett ikke nsker at maten skal vre tilgjengelig for alle. Som nevnt over, blir maten for dyr til at alle har rd til den.

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men flger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits