Fattige mødre, med ektemann

Jeg var i selskap hos en venninne i går kveld. Det var et svært trivelig lag, men det ble kjapt klart at penger ikke var like enkelt for alle. To av jentene har fått barn det siste året, og det har ikke akkurat vært lukrativt for dem.

Den ene skulle begynne på skolen da hun ble gravid, men var så syk de første tre månedene at dette ikke var mulig for henne. MEN på Trygdekontoret sa de at hun skulle melde seg hos Aetat, og hos Aetat sa de: det er åpenbart at du er for syk til å jobbe.

Sosialkontoret, selvfølgelig, tvinger dem til å selge leiligheten sin, som de ikke har råd til å betale nå, før de kan hjelpe dem. Gud forby at Sosialkontoret skulle hjelpe noen med å få hjelp til å beholde sitt eget hjem.

Den andre forteller at hun hadde hatt ytelser fra før, men at hun falt mellom stolene da hun ble gravid og mor. Hun har vært mor i ett år nå.

Det som slår meg, er at vi har et litt klønete regelverk, og at det ikke er for oss vanlig dødelige at systemet er på plass. Det blir en litt sånn: lua i hånda ting...

Jeg trodde det var våre penger de forvaltet? Penger som kommer fra norske statsborgere som betaler skatt. Penger som kommer fra verdiskapning på norsk jord. Norsk jord som tilhører.....nordmenn?

De oppfører seg som om det er sine penger de skal gi fra seg. Det må vel være feil?

Men, vi skal vel finne oss i det da? Det er nok best at vi tåler det. Lar dem hive oss ut av hjemmene våre, be oss stå med lua i hånda, straffe oss hvis vi, Gud forby, skulle tro at vi hadde noen medbestemmelse i dette.

Det er godt det er jul :) For da er alle hjemme og spiser ribbe og koser seg. Ja, de som har til ribbe selvfølgelig :)

God Jul

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits