Hamp - hvem er den store stygge ulven?

Inspirert av dagens oppslag om den svenske kongefamilien og plyndingen av regnskogen for å produsere papir, har jeg lyst til å henlede oppmerksomheten mot en svært nyttig plante som de fleste har hørt om.

Hamp er en plante som gir utmerkede firbre, til produksjon av papir, klær og petroleums produkter. Den er lettere å dyrke enn både bomull og tømmer, og gir større avkastning.

Hva er det så som hindrer oss i å tillate produksjon av hamp?
Hvis man behandler planten på en spesiell måte, kan man få en rus når man røyker bladene. På samme måte som man kan få en rus dersom man behandler sukker, gjær og vann på en spesiell måte. Det er selvfølgelig ingen i landet som er i produksjon med sistnevnte, spesielt ikke på privat basis. Dette har vi jo sørget for med politiske tiltak??

Nå er det vel helst de økonomiske aspektene som holder tingene i sjakk. Vi er hysterisk redde for at vår verden skal forandre seg, og derfor tviholder vi på det vi har fra før. La gå at vi dreper verdens lunge og la gå at det finnes bedre og enklere måter å produsere papir og "bomull" på. Nei, det er nok best å la ting være ved det vante. Gud forby at vi skulle forandre noe til det bedre. Best å sementere våre vaner inn i evigheten. Logiske tester som formålstjenelighet hører ingen steds hjemme :)

Nei, jeg synes ikke det er noe stas med unger som ruser seg, ikke voksne heller, men jeg tror ikke dette er noe jeg kan velge på alles vegne. Dessuten vil jeg heller at sønnen min skal ha tilgang til marihuana enn små hvite piller som noen ganger dreper ved første forsøk. På toppen av det hele tror jeg rett og slett vi må trå til med god gammeldags tid og kontakt for å gi ungene verdier slik at de kan og vil velge bort rus.

Når dette er sagt, vil jeg føre fokus tilbake til de store gutta i verdensøkonomien, som liker at profitten kommer i deres lommer og som dermed ikke er noe interessert i at produksjonen av hamp skal bli lovlig. Det er kanhende argumenter om rus som kommer frem, men dette er hensyn bare du og jeg bryr oss om. De som sitter på gullåra, spiller vår frykt ut mot oss selv og blender oss så vi ikke ser hva de driver med bak teppet.

Les mer fakta om Hamp her:
http://www.eutopia.no/Hampebok.html

Hva er det rette valget her?
Hvem skal få lov til å bestemme?
Hvordan føles det å sitte i stolen din og bli lurt?

Anita

4 kommentarer

Snorre

24.01.2006 kl.14:20

Vi burde slippe velge mellom marihuana og hvite piller. Nr noen har kommet dit at de m velge blant disse 2, er det fordi det 3. alternativet som du kaller gammeldags tid og kontakt, er blitt borte. Jo, hamp og kanskje ogs cannabis kunne godt vrt lovlig dyrke. Men jeg er redd de som kjemper mot det, er veldig sterke.

Anita

24.01.2006 kl.14:52

Det er ingenting sterkere, enn en id hvis tid har kommet. :)Den sprer seg som ild i trt gress, folk stiller seg bak og plutselig er forandringen et faktum.Det er viktig ikke glemme at det er mange fler av oss, enn det er av dem :) og planeten tilhrer oss alle, s ingen enkeltstemme kan overdve en annen. Vi har nemlig makta her :) vi ugjr 95% av befolkningen. Nr fakta er p bordet, skikkelige fakta, kan vi velge skikkelig.Lett? Neida, ekke lett :) men det er MULIG.SNN er det.

Hans Kr.

09.02.2006 kl.12:30

Det du faktisk gr for Anita, er o en legalisering av hasj.Kanskje satt opp mot bruken av piller.N er jeg s stor motstander av misbruk, det vre seg lovlig eller ulovlige stoffer s jeg kan ikke si meg enig med deg i ditt synspunkt.Hvis verden er s tff et man har vanskligheter med takle den, er det ikke etter min mening riktig finne det rette stoffet for takle verden.Det m vre bedre endre situasjonen slik at man takler verden, uansett hva som da m gjres.En rus vil ALLTID bare bli en flukt.JEg har vokst opp i et av de verste stedene i Oslo p 60-70 tallet, nr det gjelder dop.Det er ikke mange av de som lever i dag.Ikke engang de som "bare" fyrte en rev med jevne mellomrom.Hasjoljen gjr noe med kroppen din, og sitter i lenge etter at rusen er borte.

Anita

14.02.2006 kl.11:40

Hei Hans Kr.Ja, la meg si tydelig og klart at jeg ikke er FOR rus, men selve planten er svrt nyttig uten at den blir brukt til rus.Hvor hardt livet oppleves, er en direkte konsekvens av hvordan vi prosesserer de inputene vi fr. Dette igjen har noe med lring gjre, jeg synes ikke vi lrer ungene nok om hndtere mellommenneskelige relasjoner. Vi bare hopper over dem og skyver dem unna. Dette igjen gjr jo at vi fort vekk biter oss selv i halen nr vi lrer ungene flykte fra problemene uansett hvilken fluktvei man velger (shopping, sex, tv, mat, godteri, ryk, alkohol, hasj). Gjr det oss da plutselig til gode foreldre nr vi legger drlig grunnlag og s legger ned forbud mot det vi peker inn mot? Misforst meg igjen riktig, jeg bruker ikke rus selv (med unntak av helt naturlig livsglede), og jeg forstr hvorfor dette er banne i kjerka, men vi gjr jo ikke jobben ordentlig. Vi skaper behovet for rusen og s sier vi at det er fy-fy drive med.Hadde det ikke vrt bedre gjre jobben ordentlig? Gi ungene verkty for takle livet, gi dem naturlig livsglede, s skal du se at de ikke engang ser p rus som en mulighet. Mennesker som verdsetter seg selv, gjr ikke det. Skjnner du hvor jeg vil hen?Igjen: jeg er IMOT rus! Men la oss gjre rusen avlegs og p den mten tillate kloden gi oss de fordelene disse fibrene har.Anita

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men flger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits