Ja, Big Brother er akkurat det vi trenger nå.

"Skamløshet får ny betydning", "vil ha sex", "silikonpupper" og en sjans for en kjendis i huset er stikkord Brita Møystad Engseth strør om seg med.

Litt usikker på hvordan jeg skal nå verden med budskapet mitt her, fordi de som velger å lese dette og ta det innover seg, har sannsynligvis allerede tenkt over hva Big Brother bringer inn i stua vår.

TVNorge er en av de organisasjonene vi betaler for å fortelle historien vår. Alle har en historie og alle er interessert i å høre historier. Jeg liker å se på folks historier for å lære noe av dem. Er det en sjans for at Big Brother lærer bort historier som kanskje ikke er nyttig?

Jeg må innrømme at jeg koker innvendig når jeg tenker på alle de dårlige valgene som blir tatt, og sendt på tv. Unger og voksne blir oppslukt av dramaene, galskapen og kåtskapen. De har, igjen, sensasjoner å snakke om. De nyter å snakke om noen andre som gjør ting de selv ikke tør. Eller så kopierer de noen av stuntene.

MEN HVA LÆRER VI? Lærer vi noe om hvordan vi skal bli lykkeligere? Lærer vi noe om hvordan vi skal få det bedre med oss selv og omverdenen?

Jeg kan allerede høre de som snur seg mot meg og sier: "Jammen Anita, det er jo bare underholdning." Jada, det er bare underholdning, men det er sjokkerende hvor mye vi får i oss av dette, hvor tilgjengelig det er og hvordan det holder oss akkurat passe tilfreds slik at vi ikke trenger å vekke hjernen....

Det irriterer meg at vi har så slappe holdninger til dette, at Brita faktisk får komme på tv og vise oss dette menneskelige søplet. Jeg likte henne bedre da hun gjorde filmanmeldelser, der hadde hun hvertfall noe å komme med....

Om jeg blåser i motvind? Joda, jeg ser nok poenget mitt. Men...hvis du noensinne skulle ønske at livet ditt innehold bittelitt mer, at du turte å komme bittelitt lenger.....så husk at det finnes mange som gjerne vil hjelpe deg litt på vei....

Anita
www.anitas-verden.no

7 kommentarer

Snorre

31.01.2006 kl.09:38

Ja, vi trenger Big Brother, for det er nyeste kapittel i serien med programmer vi ikke trenger.Ja, Anita, dette er bare underholdning, og du er prippen og vokter av en gammeldags moral, er gode argumenter eller kanskje ikke ...Om vi blir lykkeligere av se på Big Brother ? Hvis noen blir det, så varer vel ikke den lykken lenger enn til neste episode av Big Brother, neste nummer av Se og Hør osv.Det forundrer meg også at det er marked for slike programmer og slike holdninger. Sier det noe om tomheten i samfunnet idag?

Hans Kr.

31.01.2006 kl.11:25

Ja vi trenger Big Brother.Fordi da har vi muligheten til å lære den oppvoksende slekt hvordan de IKKE skal oppføre seg når de kommer i den alderen.Big Brother er etter min mening blitt en parodi på dårlig smak og holdninger, og utviklingen har ikke blitt bedre ved å "smelte" sammen norske og svenske deltagere.På den annen side er jeg kommet til det stadium i livet at jeg finner noe annet å underholde meg med. Overskrifter og lignende fra serien går meg hus forbi, og de som ønsker å se dette for få lov til det.Jeg forholder meg rett og slett ikke til serien lengre.Men for meg blir det galt å si at det må bort fordi jeg ikke liker det.MEn jeg ser helt klart at dette er en forflatning av samfunnets behov for underholdning.

Snorre

31.01.2006 kl.12:00

Ja, Hans Kr., men problemet er at budskapet om at vi IKKE skal oppføre oss slik som i Big Brother, ikke akkurat poengteres i disse programmene.

Anita

31.01.2006 kl.12:11

Har dere sett hvordan ungene sluker dette rått? Hvordan de slett ikke forstår at dette er hvordan man ikke skal oppføre seg? Kansje fordi mange ser slik oppførsel hjemme...hva vet jeg.Men hadde det ikke vært kult å ha et annet tilbud? Det er nok ikke riktig å stenge dem av, men å tenke litt på om det er kult å la ungene se på det? Jeg har ikke alle svarene og jeg ønsker ikke noe totalitært system, jeg digger kommentaren til Hans Kr. hvor han sier at han VELGER å se på noe annet.....hvilket jo betyr at han har vokst fra det.Viser vi ungene veien godt nok? Kunne vi gjort mer for at ungene skulle fatte interesse for noe annet?....Anita

Hans Kr.

31.01.2006 kl.16:02

Jeg tror på vår egen oppdragende effekt. Hvis unger digger dette, så sett deg ned sammen med ungene, og kommenter det ut fra din synsvinkel.Hvorfor er dette så stilig/tøfft?Og fortsett og bruke hvorfor spørsmål på svarene. Da kan man kasnkje bruke dette til noe fornuftig også, man lærer barne og argumentere for sin sak.Det som er viktig er at du selv klarer å argumentere godt for din mening, slik at du ikke blir sint.Det kan hende at det hjelper litt på et barn at de må fortelle hvorfor noe er slik, istedenfor bare å la seg dra med av mengden.Kanskje kan vi klare å få dem til å se det samme som oss, og hvis ikke har vi i hvert fall lært dem om argumentasjon for og imot. Og det er ikke så dumt i et samfunn hvor mer og mer blir avgjort med fysiske midler.

Snorre

31.01.2006 kl.16:59

Oppdragende effekt er en ting. Jeg tror også at det er viktig for barna med forbilder, positive forbilder. De viktigste forbildene for barna i oppveksten, er oss voksne. Det hjelper så lite med positiv oppdragelse hvis vi er dårlige forbilder.

Hans Kr.

01.02.2006 kl.16:30

Ja, men kan man da ikke bruke Big Brother til det, for å skape en debatt om hva som er positive og negative forbilder.Hvis man blir enig med sine barn, at disse personene som er med i Big Brother er negative forbilder har man kanskje kommet et stykke på veien.Det er jo også fullt mulig å argumentere med hvorfor vi synes det er dårlige forbilder.

Skriv en ny kommentar

Anita Kristensen

Anita Kristensen

46, Svelvik

En sprudlende jente, som liker å engasjere seg. Jeg er vel opptatt av politikk, men følger lite med i dagspresse etc, fordi det blir for mye konfliktfokus. Kanskje jeg er mer opptatt av filosofi, jeg mener...hvordan ER verden egentlig? EGENTLIG?? :)

Kategorier

Arkiv

hits